‘Zo binnen, zo buiten’ is wat mij betreft de eyeopener om echt iets in gang te zetten

Geen Society 4.0 zonder Mens 4.0. Daarom stellen we in deze serie mensen voor die bouwen aan een nieuwe hoopvolle toekomst in Society 4.0.

‘Zo binnen, zo buiten’ is wat mij betreft de eyeopener om echt iets in gang te zetten

Wie is Monique Plant-Schuite?
Mijn naam is Monique Plant – Schuite en ik ben geboren en getogen in het dorp Brummen, Gelderland. Ik was daar jarenlang werkzaam in het MKB maar door veranderingen in de fotowereld en de corona crisis heeft mijn collega besloten de winkel te sluiten. Nu ben ik werkzaam bij de lokale krant ‘Brummens Nieuws’ wat voor mij een middel is om lokaal te verbinden en bij te dragen. 

In oktober 2021 is Bewust Brummen ontstaan en sindsdien zijn we actief bezig met het gedachtegoed van Society 4.0. Onze kernwaarden zijn Liefde, Verbinding en Vrijheid. Daarbij staat de mens centraal in het hart van de aarde (heart=earth).
Wat is jouw bijdrage aan society 4.0?
Aan de 9 domeinen van Society 4.0 is een 10e domein toegevoegd: Mens 4.0. Voor mij is dit domein onmisbaar is als het gaat om verandering. Als correspondent heb ik me bij het communicatieteam aangesloten om te helpen de nieuwsbrief te voorzien van artikelen. Op deze manier ontstaan contacten en waardevolle verbindingen.

Wat betekent Mens 4.0 voor jou?
Voor mij staat de mens centraal in de tijd van verandering. De Mens 4.0 staat aan de basis van waaruit verandering ontstaat. De afgelopen jaren hebben spreuken en gezegdes voor mij veel meer betekenis gekregen. Vroeger waren ze zo gek nog niet!
De leuzen ‘verbeter de wereld, begin bij jezelf’, ‘kennis is macht’ en ‘geven is vermenigvuldigen’ zijn er een paar van. Je kunt pas iets geven als het met jezelf goed gaat. ‘Zo binnen, zo buiten’ is wat mij betreft dan de eyeopener om echt iets in gang te zetten. Een ieder zal dat op zijn eigen manier doen.
Een fluwelen revolutie komt, wat mij betreft, voort uit je eigen ‘sores’ aanzien, trauma’s helen en opschonen, verbinden vanuit liefde en je niet laten verleiden tot tweedeling.

Monique Plant-Schuite

Wat is jouw advies of tip?
Als je weet wie je bent en waar je vandaan komt, weet je ook wat je wilt en waar we aan kunnen werken. Hoe wil jij dat de wereld er uit komt te zien? Durf je te dromen of kom je pas in actie als je wordt geraakt? ‘Never waste a good crises’ is dus voor iedereen van toepassing. De vraag die dan over blijft is: welke rol past bij jou om iets bij te dragen? Waar word jij blij van en waar ben je goed in?
Respect en dankbaarheid wil ik uiten op deze plaats voor al die vrijwilligers die zich al jarenlang belangeloos inzetten voor hun omgeving. Ik wil een ieder uitnodigen om naar ‘binnen’ te gaan en om vandaaruit de buitenwereld te beïnvloeden.

Wil jij iemand voordragen voor deze rubriek? Laat het ons weten
via communicatie@society4th.org

Deel dit artikel / Share this article

Op de hoogte blijven van Society 4.0?

Meld je hier aan voor de maandelijkse nieuwsbrief. Wij delen jouw gegevens met niemand anders en je kunt je te allen tijde weer eenvoudig afmelden

Bedankt voor de inschrijving op de nieuwsbrief